Inman Aligner

Inman Aligner är en enkel avtagbar tandställning för att korrigera trångställda och snedställda fronttänder snabbt och säkert.Tandställningen används ca 20 h om dygnet och det är en behandling på ca 6-18v beroende på bettfelet.
Kontrollbesök görs ca var tredje vecka och tar ca 30 min, dessa besök ingår i behandlingen.

Vid intresse för behandling måste vi först ha en konsultationstid där vi gör en utökad undersökning med röntgen, foton, mätning samt avtryck av dina tänder som vi skickar till vårt labb. Labbet gör en analys av bettet och bedömer sedan möjlighet till behandling med Inman aligner. Kostnad för detta besöket är 1700:- och tar ca 50 min.

Labbet gör sedan en "resultatsanalys" som vi senare skickar till dig så får du förväntat resultat samt besluta om du är intresserad av behandlingen. Beslutar du att genomgå behandling med Inman aligner ingår sedan konsultationskostnaden i totalkostnaden som för 1 käke är 22 000:- / 2 käkar 40 000:-.

Detta är en estetisk behandling och ingår ej i högkostnadskyddet.

Som vid all annan tandreglering måste slutresultatet hållas på plats/retineras. Detta görs med en s.k retainer, antingen i form av en retainertråd som limmas på insidan av tänderna eller med en avtagbar genomskinlig stabiliseringsskena. Det är en tillkommande kostnad för retainer alt skena.